top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSUP School Apeldoorn

Suppen? Je bent welkom zoals je bent!

Mijn supschool in Apeldoorn loopt lekker. Nu het mooier weer wordt, merk ik dat mensen het heerlijk vinden om op het water te zijn. Dat geldt zeker voor suppen. Tussen de middag een les nemen, na het werk even een les nemen en de wereld van een andere kant bekijken. Zelf sta ik vaak op het water in Apeldoorn en het voelt alsof ik even op vakantie ben. Vanaf het water ziet alles er anders uit, klinkt alles anders en je hoort hele andere geluiden.

Veel mensen in Apeldoorn zijn nieuwsgierig naar suppen. Met zoveel water is het ook niet vreemd. Vaak denk ik dat suppen straks net zo populair wordt als fietsen. Water en fietspaden in overvloed!Suppen en balans

Een van mijn klanten is Rutger. Hij heeft een evenwichtsstoornis en vindt het heerlijk op het water. Suppen met de natuur om hem heen. Hij kan perfect zwemmen en valt hij regelmatig nog van zijn sup board, heerlijk vindt hij dat. Ik ook want iedereen is welkom om deel te nemen bij SUP School Apeldoorn, zolang je maar kunt zwemmen. Ik heb kleine groepen en zo krijgt iedereen voldoende aandacht. En samen suppen is toch altijd veel mooier en leuker.


Hoe staat het met jouw balans? Vindt jij het evenwicht tussen werken en vakantie in jouw eigen stad of dorp? Suppen leert jou letterlijk de gezonde balans te houden.


Lekker het water op en genieten. Een van mijn klanten is een man van ruim 70 jaar. Hij heeft een gehoorapparaat en doet dat uit om van de stilte op het water te genieten. Natuurlijk moet ik wel iets harder roepen om hem bij de "les" te houden.

Suppen, je bent welkom zoals je bent

Voor bijna alle sporten moet je “voldoen” je weet het wel. Je moet er goed uitzien, getraind zijn, moet weerstand hebben of al een conditie hebben. Bij suppen geldt dat niet. Nou ja, je moet kunnen zwemmen en het risico durven nemen dat je er een keer af valt. Dat is plezierig en heet genieten. Genieten met elkaar. En zo gaat het. Met de natuur, op het water, op je buik, staand, op je knieën, onder een brug door en na anderhalf uur voel jij je herboren.

In je badpak, wetsuit, slank, vol, getraind of ongetraind. Zoals je bent, ben je welkom.

Coronaproof suppen

Tijdens de coronaperiode missen veel mensen de verbinding met elkaar. Om anderen te ontmoeten die je niet kent en om te lachen met nieuwe mensen. Bij suppen kan dat. Met de afmeting van het supboard kan het niet anders dan dat je afstand houdt. Ik heb aanvragen voor verjaardagsfeestjes, teambuilding events, uitjes van bedrijven en sinds kort willen bedrijven dat medewerkers overdag suppen in hun eigen buurt. Want bewegen en plezier zijn gezonde voorwaarden voor blije werknemers. Tja, corona heeft ook mijn leven veranderd. Ik ben van beroep videografe maar door corona ziet mijn wereld er anders uit. Daarom besloot ik SUP School Apeldoorn op te richten. Ik ben gecertificeerd sup-instructrice en geef les op de vrijdag, zaterdag en zondag op het Apeldoorns Kanaal.

Wil je ook meedoen? Stuur dan een mail naar charm.douglas@gmail.com of app mij (06 13 35 07 45) en jij staat al snel met gezin, collegas en vrienden op een sup board. Ik zie je op het water!

152 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page