top of page
IMG_1814.JPG

Wandelclub

Hoe sportief begin jij jouw (werk)week? Wij wandelen elke maandagavond. Wij, dat is een club sportieve mensen die graag een rondje omgaan in aangenaam gezelschap. Vanuit het centrum van Apeldoorn. Wil jij ook meer bewegen op regelmatige basis? Zet gerust je beste beentje voor en ontmoet ons. Je bent welkom.

 

De wandelclub is een initiatief van Charmaine Douglas, eigenaar en instructrice bij SUP School Apeldoorn om mensen ook buiten het watersportseizoen fit en gezond te houden. 

 

Wandelen kost weinig inspanning en behalve lekkere schoenen heb je niet veel nodig. Je kunt eigenlijk elk moment beginnen… nu ja… tenzij je niet van alleen wandelen houdt. Met onze wandelclub behoort dat argument ook tot het verleden. We wandelen graag samen. 

 

Ons ‘rondje om’ kent een aantal verfrissende voordelen. Wist je dat regelmatig wandelen de spieren versterkt en de kans op chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten en diabetes vermindert? Daarnaast heeft wandelen ook aanzienlijke voordelen voor de mentale gezondheid. Het bewegen - in aangenaam gezelschap! - heeft een kalmerend effect op de geest, vermindert stress en angst en verbetert daarom de stemming. Regelmatige lichaamsbeweging staat bekend om het vrijkomen van endorfines, de zogenaamde 'gelukshormonen', wat bijdraagt aan een positieve gemoedstoestand.

 

Dat geldt zeker ook voor het delen van onze gesprekken, kennis en ervaring waarbij ook een positieve houding voorop staan. Kortom, de regelmatige wandelroutine van de wandelclub kan bijdragen aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid van alle deelnemers. Benieuwd naar ons clubje? Gewoon een keer meelopen.

KOSTEN EN TIJDEN

Elke maandag verzamelen we om 18.55 uur bij appartementencomplex Het Potlood aan Kanaal Noord in Apeldoorn. Vanaf hier lopen we een ronde van ongeveer een uur. 

De bijdrage is € 8,- per maand (bij inschrijving voor een jaar) waarbij we elke week met een groep gaan lopen.

Bij voldoende belangstelling is er jaarlijks ook een aantal leuke evenementen en we kunnen elkaar altijd bereiken via de Wandelclub Whatsapp-groep.

Walking Club
bottom of page