top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSUP School Apeldoorn

Suppen voor jong en oud


Dat suppen er is voor iedereen is wel duidelijk… inmiddels mogen leerlingen van De Koninklijke Scholengemeenschap deelnemen aan het suppen als sport oriëntatie. Hoe het voelt om gebalanceerd op de board te staan en dat plezier maken op het water heel dichtbij kan. Leerlingen mogen snuffelen en dat bracht mij op het idee… Suppen is een sport en wat zou het mooi zijn als jongere kinderen vanaf 9 jaar tot 16 jaar een abonnement af zou kunnen nemen voor 5 keer. Zo kunnen ze op de woensdagmiddag heerlijk een anderhalf uur per week suppen. Op het water waar wij zoveel van hebben in Nederland en ook op veilig afstand. Techniek leren ze snel genoeg en ook de wereld van een andere kant bekeken.


Balans

Water vraagt om balans. Water vraag om respect voor de natuur. Water geeft je de mogelijkheid om te vallen en op te staan. Water geeft ook rust. Voor mij genoeg redenen om jongeren op de SUP te krijgen. Vriest het, houd het op maar zodra het weer dooit kunnen wij weer op de sup stappen. Kinderen leren doorzetten want water praat niet terug maar geeft je veel. Vertrouwen en rekening houden met anderen speelt ook een rol. Je bent met een kleine club jongeren maar ook alleen.

Water is overal om ons heen

Wij hebben in Nederland wellicht meer water dan fietspaden dus fietsen is noodzaak maar spelen op het water ook. Suppen geeft conditie en uithoudingsvermogen. Ik deze tijd is gezondheid erg belangrijk. Veel jongeren geven de voorkeur aan gamen, binnen zitten, chillen en  wij bewegen nu minder. Aangezien Suppen cool en chill is, is het ook veel makkelijker om jongeren te motiveren om mee te doen. Laten wij ze motiveren om te bewegen.

Jong geleerd oud gedaan

Het is natuurlijk waar… als je maar vroeg genoeg begint met goede gewoontes, neem je het je hele leven mee. Je beinvloed zelfs andere mensen daarmee. En je blijft het heel lang doen. Wie weet wil je kind straks een eigen sup-board.


SUP-Tours

Door de grachten heen suppen is iets wat ik in 2021 wil doen. In de grote steden hebben wij water en soms is het zo druk in de steden dat de wereld bekeken vanaf het water heel gaaf is. Geeft een andere kijk en toch leer je ook nog eens veel.

Doe je ook mee?

Tennissen, paardrijden, turnen en hardlopen zijn heel gewone sporten maar ooit gedacht aan suppen voor je kind? Ik raad het zeker aan en ongeacht het weer met een wetsuit heb je heel lang plezier in het water.

Ik ben te bereiken op 06 13 35 07 45 of stuur een mail naar charm.douglas@gmail.com

105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page