top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSUP School Apeldoorn

Beweeg… het kan je leven redden!

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2021

Een tijd geleden was ik in gesprek met mijn collega Remco. Hij is sportinstructeur en wist te vertellen dat mensen die nu ziek worden van corona vooral mensen zijn die eigenlijk geen onderliggende klachten hebben. Ze hebben heel vaak al jaren bij de “baas” gewerkt, #bewegen weinig tot helemaal niet en nu komen ze thuis te werken en durven niet overdag te bewegen. Deze mensen horen dus tot een risico groep. Eigenlijk horen ze altijd tot een risico groep. Bewegen is noodzakelijk. Eigenlijk weten wij dat maar uit onderzoek is gebleken dat wij niet altijd doen wat wij weten. Wij worden gedreven door de waan van de dag. Nu dit, nu dat.


Beweeg… het kan je leven redden!

Sinds kort heb ik een sup school in Apeldoorn. #Suppen is heel laagdrempelig. Toen je kind was en zwemmen gewoon was, heb je leren zwemmen dus jij kan wel zwemmen en dat is al wat nodig is om te suppen. Ik geef les en mensen lachen, ervaren het leven van een andere kant. #Inspanning en #ontspanning komen hier samen. En dan ook nog veilig juist voor mensen die het spannend vinden maar toch willen bewegen. Je ontmoet op het water andere mensen in een andere setting. #Netwerken en #ontmoeten op zijn best.

Ontspannen…

In deze tijd maken mensen zich druk over veel dingen. Bewust en onbewust zorgt dat voor stress. Stress hoef je niet altijd te voelen en beleven. Dat doet je lichaam vanzelf. Enige vorm van #stress slaat je lichaam op en alleen door te bewegen kan je het “kwijt” raken.

Heb ik suppen nodig?

Je hebt niets nodig maar suppen is razend populair omdat het juist niet voelt als sporten maar je een ervaring geeft. Een gevoel van op vakantie in je achtertuin. Als je al eerder op een boot bent geweest weet je dat alles anders is vanaf het water. Op een sup mag je zelfs je hond mee. Natuurlijk als hij maar kan zwemmen.

Rol van de werkgever…

Veel medewerkers weten zichzelf door thuiswerken geen houding te geven. Wat mogen ze nou wel en wat niet. Als werkgevers nou een #strippenkaart voor werknemers zouden aanschaffen bij mijn supschool, durven ze veel meer te bewegen. Hebben ze nodig en het wordt steeds noodzakelijker. #Thuiswerken stopt niet meer en daar kom ik dus aan bod. Naar de sportschool is wellicht niet weggelegd voor iedereen maar suppen is cool en vergeet niet je hond mag mee.


Een relatie van mij heeft geen seconde van het mooi weer genoten. Hij was angstig dat zijn “baas” hem zou betichten van buiten zonnen tijdens werktijd. Hij heeft in alle mooie dagen in Nederland geen zonnestralen willen zien.

Mijn achtergrond…

Ik heb een bedrijf in #videografie en nu juist door mijn sup school loopt het lekker door. Ik kan afwisselen, veel op het water overdag en weekenden en ik maak genoeg tijd voor mijn opdrachten. Ik heb ooit een opleiding gevolgd voor Personal Trainer maar wilde die weg niet inslaan. Nu met suppen merk ik dat ik juist veel meer van waarde kan zijn voor mensen. Ze lachen, vallen in het water… met opzet en genieten. Nou ja… met zoveel plezier kan je alleen maar gelukkiger worden.

Aansporing…

Durf je ook je gezondheid een boost te geven?

127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page